Kwaliteit en Milieu

Alle producten van Sivomatic staan onder permanente kwaliteitscontrole. Wij controleren onze binnenkomende grondstoffen, verpakkingen en eindproducten volgens vastgelegde normen (ISO 9001-2008). Onze kwaliteitszorg heeft niet alleen betrekking op de binnenkomende en uitgaande producten, maar ook op de zorg hier omheen. Hierbij kunt u denken aan klachtbehandeling, ARBO- en milieuzorg, etc..  Het milieuzorgsysteem is gecertificeerd volgens ISO 14001-2004.

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en klimaat wil Sivomatic voorop lopen. In 2013 is daarom, in samenwerking met Climate Neutral Group, een certificeringtraject gestart. Inmiddels zijn de fabrieken in Moerdijk en Oostenrijk 100% klimaatneutraal.

Onderdeel daarvan is het zonnepanelenproject op het dak van de fabriek in Moerdijk. Het gaat om 1.300 panelen met een vermogen van 330.000 Watt piek. Dit is één van de grotere projecten in Nederland. Ter compensatie van de overige CO₂ uitstoot participeert Sivomatic in een biogas-project in Ankara, Turkije. Ter compensatie van de CO₂ uitstoot in Oostenrijk participeren we in het Kuyucak windenergie project in de provincie Manisa, Turkije.

       

Geef een reactie